Bruiloft

BRIDEZILLA doe maar gewoon niet…

Voor ik alle genderneutralisten, feministen en nog veel meer over mij heen krijg, ook mannen hebben last van trouwstress.

Wij van de Fotoboothfabriek hebben de afgelopen jaren al bijzonder veel trouwerijen mee mogen maken. Wij zijn op bijna elke trouwlocatie in Nederland en België geweest en hebben ook bijna elk thema van een trouwerij gezien.

Ik heb niets tegen Bridezilla’s integendeel ik begrijp ze maar al te goed.

Wat voor ons altijd een verrassing is, is hoe wij zo’n dag gaan doorkomen. Ja je leest het goed doorkomen. Begrijp me niet verkeerd we houden van ons werk en in 8 van de 10 evenementen gaat alles meer dan goed. Blije gasten, blij bruidspaar en een blije Boothmanager. Dan is het een geslaagde dag geweest.

Voor je verder leest,ik heb niets tegen Bridezilla’s integendeel ik begrijp ze meer dan goed. Voor ons is het al stressen, zijn we op tijd vertrokken? Hebben we alles bij ons? Is er straks stroom aanwezig? En zo kan ik wel even doorgaan.

Dus de stress die een bruiloft met zich mee brengt snap ik heel erg goed en heb er ook meer dan begrip voor.

Het doel van deze blog is om juist de Bridezilla’s een hart onder de riem te steken. Wij hebben het namelijk allemaal al een keer meegemaakt. We zijn te laat gekomen, uitgefoeterd omdat we te laat waren.

We kennen de stress en we weten dat het een one time event is. Je kan deze dag namelijk echt nooit meer over doen. We snappen dat wanneer het regent de dag letterlijk in het water valt. En we begrijpen het ook dat wanneer een Boothmanager niet enthousiast is de Fotobooth een beetje tegenvalt.

We weten hoe we om moeten gaan met stress en we proberen ook in alle tijden er een geweldig feest van te maken.

Mijn advies: geniet! Serieus geniet van alles. Ook van de dingen die fout gaan. Waarom? Omdat juist de dingen die fout gaan zorgen voor legendarische verhalen achteraf.

Daarom is het zo belangrijk hoe het bruidspaar er zelf in staat. Dit maakt of breekt een feest. Nee sterker nog je merkt het aan de hele sfeer wanneer de atmosfeer statisch geladen is van bruidsstress. Nogmaals daarom deze blog. Met alle ervaringen die wij hebben hopen wij dat we de stress bij de Bridezilla in kwestie kunnen wegnemen. Er zullen namelijk altijd dingen fout gaan, hoe goed je je bruiloft ook plant. Je werkt met mensen en die maken onverwachte keuzes. Een oma die te emotioneel wordt en naar huis moet. Kinderen die vallen of een trouwauto die stil komt te staan langs de weg. Mijn advies is geniet. Serieus geniet van alles. Ook van de dingen die fout gaan. Waarom? Omdat juist de dingen die fout gaan zorgen voor legendarische verhalen achteraf. Niemand heeft het over hoe fantastisch de bloemetjes waren die langs het trouwgang stonden. Niemand heeft het over de serveerster die een blad met glazen liet vallen achteraf. Mensen hebben het over ome Joop die met zijn goede outfit in het water viel, of over dat de trouwauto stil kwam te staan en een vrachtwagen chaufeur jullie gebracht heeft.

Wat ik wil zeggen is dat elk moment telt. Je kan je vooraf en op de dag verliezen in het je te druk maken over de details en de dingen die net niet helemaal gaan zoals jij dat zou willen. Je geeft een snauw en projecteert je ongenoegen op anderen. En juist die andere de ceremoniemeester of meesteres, de locatiemanager, de serveersters, de kok, de bloemenman, de ballonnen man, de mensen van de Fotobooth echt werkelijk iedereen die zich met jullie bruiloft bemoeit zakelijk of niet. Zij hebben zeker niet de intentie om jullie dag te verpesten. Sterker nog zij willen zorgen dat jullie dag een onvergetelijke wordt. Dus daarom voor alle Bridezilla’s, doe maar gewoon niet. Geniet van je dag want hij is echt zo voorbij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *